«Pro.Хинкали»: Arkadiy Novikovning yangi restoraniga sharh

E’lon qilingan sana· 1 470
«Pro.Хинкали»: Arkadiy Novikovning yangi restoraniga sharh

Men uchun restoran konsepsiyasi muassasaga baho beradigan asosiy omillardan biridir. Aniq pozitsiyaga ega bo’lish va unga to’g’ri rioya qilish orqali biz, yaxshi taom va yoqimli atmosferani sevuvchilar, deyarli har doim yoqimli muhit, yaxshi tayyorlangan taomlar va qulay xizmat ko’rsatish o’rtasidagi balansga ishonamiz. Odatda, bunday muassasalar restoran biznesining qiyin yo’lini muvaffaqiyatli bosib o’tgan va mehmonlar orasida e’tirofga sazovor bo’lgan franshizalarni o’z ichiga oladi.

2022-yilda Arkadiy Novikovning muvaffaqiyatli “Сыроварня"sini ishga tushirgan AB Group restoranlar xoldingi kuzgi mavsumni yangi moda maskani — “Pro.Хинкали” nomli gruzin restoranining ochilishi bilan boshladi. Restorator muassasalari muxlislari bu yangilikni ishtiyoq bilan qo‘llab-quvvatlab, kiraverishda bo’sh stolga navbatni kutishadi.

Restoran Amir Temur shoh ko‘chasi, 60-uyda, sobiq “Yulduz” fabrikasi yonida ochilgan. Gruzincha muhitni beradigan bu muassasa 200 tagacha mehmonni sig’dira oladi va bu joy kirishingiz bilanoq o’zining ochiq oshxonasi bilan maftun qiladi. Ichki qismi qizil va qaymoqrangdan iborat yoqimli dizaynga, yengil yog’och mebellari va to’qilgan lampalardagi ustunlarning etnik dekoratsiyasiga asoslangan. Stollarni yumaloq burchaklar bilan ajratib turadigan jonli o’simliklar kayfiyatga kayfiyat qo’shadi.

“Pro.Хинкали” menyusi Kavkaz o’tlarining o’ziga xos aromati va gruzin oshxonasining an’anaviy taomlariga asoslangan. Ishtahangizni ochish uchun ular baqlajonli rollar, pishloqli pomidor, pxali, satsivi, tuzlangan bodring va salatlarni taklif qilishadi. Klassik salatlar orasida gruzin uslubidagi Olivye va Sezarni ham topishingiz mumkin.

Besh turdagi yumshoq xachapuri, kubdari va qarsildoq chebureklar, jumladan, gilos qo‘shilgan pishiriqlar yog‘ochli pechning issiqligida pishiriladi. Gruziya oshxonasining an’anaviy taomi, xinkali, yetti xil to’ldirmali turda ochiq oshxonada tayyorlanadi. Yupqa xamirdan siz pishloq va pomidor, kartoshka va qo’ziqorin bilan boyitilgan xinkalini tatib ko’rishingiz mumkin. Qaynatilgan yoki qovurilgan bo’lishi — bu sizning tanlovingiz. Buyurtma bir xil turdagi kamida uchta bo’lakdan iborat bo’lishi kerak.

Mangalda esa qo’zichoq go’shtidan lo’li-kabob, osetra, forel baliqlari va mol go’shti shashliklar hamda yana yettitaga yaqin mazali va xushbo’y shashliklar pishiriladi. Menyudagi asosiy taomlar qismiga qarasangiz, chaxoxbili, lobio, gruzincha kotletlar, kurka go’shtidan pirosmani, ajapsandal va gilosli qayla bilan qovurilgan suluguni kabi pozitsiyalarni ko’rasiz.

Ofitsiantlar taomlar yoniga gruzin ichimliklari va alohida shirinliklar taklif qiladi. Desertlar menyusida kremli donatlar, vaflili trubochkalar, tvorogli shirin trubochkalar, napoleon va asalli tortlar (medovik) o’ziga jalb qiladi.

Xizmat ko’rsatish qulay va taomlar bilan tanishayotib siz xoh oilaviy uchrashuvda bo’lsangiz ham, xoh romantik uchrashuvda bo’lsangiz ham, bu yerdagi atmosfera bilan qorishib ketasiz.

Vika Chmikhalova
Muallif
Vika Chmikhalova