«Хорошая девочка» restoraniga tashrif buyuramiz: Sun Group`ning yangi loyihasiga sharh
Mirabad Avenue rezidensiyasi ochilishi bilan poytaxtda kafe va restoranlar ochish uchun ko‘proq joy paydo bo‘ldi. Zamonaviy xiyobonida birinchilardan bo’lib Sun Group restoranlar holdingining “Хорошая девочка” nomli franshizasi ochildi.
Muassasa konsepsiyasi nufuzli apartamentlarda yashaydigan zamonaviy qizning hikoyasi atrofida qurilgan. Bu joyning o’zi “yaxshi qizning ikki qavatli uyi”, yorqin, ochiq, ilhomlantiruvchi ko’rinishga ega. U shu mavzuga xos uslubda bezatilgan — tabiiy to’qimalarga, san’atga va yuqori modaga urg’u berilgan tonlarni ko’rasiz.
Birinchi qavatdagi zal keng mehmonxonaga olib boradi — ochiq oshxona, bar peshtaxtasi va katta guruhlarning yig’ilishlari uchun divanlar joylashtirilgan. Ikkinchi qavatning kayfiyati samimiy va o’z ziyofatlaringizni o’tkazish uchun mos keladi.
Bu yerda gastronomik komponent rus oshpazi Dmitriy Zaxarovning ijod mahsuli hisoblanadi. U professional oshxonada 24 yil ishlagan, bir qancha vaqt mehmonxona restoranlarida, o’z loyihalarini ishga tushirgan holda va Sochida mehmonxonalarni ochishda tajriba orttirgan. Bundan uch yil avval esa Dmitriy toshkentlik restoratorlarning taklifiga binoan Toshkent jamoatchiligini ilhomlantirish uchun tashrif buyurgan.
2023-yilda Aleksandr Orlovning “Хорошая девочка” rus franshizasining oshxonasiga katta tajribaga ega va menyuga nostandart yondashadigan oshpaz taklif qilindi. Har bir ijodkorga xos bo’lganidek, Dmitriy nafaqat o’zining taqdimoti, balki ta’m kombinatsiyasi bilan ham ajablantiradi. Shuning uchun, bu yerga kelganda yangi kashfiyotlarga tayyor bo’lishingiz kerak. Ehtimol, birinchi marta tushunarli va yoqimli bo’lmas, lekin, albatta, taassurot qoldiradi.
Restoran oshxonasi zamonaviy gastronomiyaga asoslangan. Bu yerda Instagramga joylash uchun chiroyli desertlar, original taomlar va tanlovga to’la bar kartasini topasiz.
Menyu bo’limlari xuddi qizning kundaligi kabi qilib yaratilgan. Narxlar o’rtacha darajadan ancha yuqori, ammo nega bunday qimmat ekanligini birinchi taom kelishi bilan tushunasiz. Xizmat ko’rsatishga eng kichik detallarga qadar e’tibor qaratilgan.
Ammo taomlarning o’zi ham ko’proq e’tiborga loyiqdir, ularni tayyorlash ta’rifini o’rganganingizdan so’ng, siz ularni yaxshiroq tushunishni va zavqlanishni boshlaysiz.
Lavlagining shirinligini muvozanatlash uchun sous va ko’pirtirilgan echki pishloqli muss bilan tortiladi va shirinlik qo’shish uchun karamellangan pekan yong’og’i beriladi.
“Siren rangli risotto"da siz taomning g’ayrioddiy rangidan hayratda qolasiz. Risottoning rangi taomlarda ishlatiladigan Tibet Chang Shu choyidan olingan. Sariyog', parmesan maydalangan va strachchatella ustiga qo’yilgan.
Yana bir mazali taom — pomidor ponzuli losos tartari. Uning tarixi shakar va tuz aralashmasida yangi lososni marinadlashdan boshlanadi. Achchiq aioli sousi va yangi bodring bilan birlashtirilgan tartar pomidor ponzu, yangi pomidor sharbati, soya sousi, sitrus sharbati va sirli ingredientlardan tayyorlangan sous bilan tortiladi.
Qiziqarli nomlarga ega taomlar orasida “Хорошие девочки одобряют” nomli yashil rangdagi salati, “Парень из френдзоны” tunes balig’i solingan salati, “Он был хорош своей кредиткой” nomli takolari, “Обещания папика” nomli dengiz mahsulotlari solingan lapsha va “Отпуск за чужой счет” nomli orzo taomini ko’rish mumkin. Qizil rangdagi Jakmus Le Chikito va “Улетаю в Дубай” nomli shokoladli kokos yong’og’i ko’rinishidagi shirinliklar poytaxt modachilarining Instagram`larida allaqachon ko’p marta paydo bo’lganki, siz faqat ular uchun restoranga kirishni xohlaysiz.
Bularning barchasidan tashqari, restoranda to‘qqiz turdagi nonushta, yetti xil non pishiriladi. Bu yerda karamli klassik tartin, kinoali glyutensiz, quritilgan mevalar va yong’oqlar solingan nonlar va baget, klassik brioshelarni topish mumkin.